Dit jaar ga je geen standaard relatiegeschenk kopen

Wat ook de reden is dat je een relatiegeschenk kopen gaat, dit keer ga je geen standaard exemplaar kopen. We kennen allemaal de standaard pennen of bedrukte kleding. Dit helpt wel voor een stukje naamsbekendheid, maar het blijft niet echt hangen. Je wilt dat wat je weggeeft ook echt een indruk achter laat. Ga dus aan de gang met je fantasie, brainstorm en ga dit jaar niet voor een standaard relatiegeschenk. 

Hoe zijn relatiegeschenken ontstaan? 

In de 18e eeuw in de Verenigde Staten is de basis gelegd voor de relatiegeschenken zoals we die nu kennen. Door George Washington werden boekentassen met logo bedrukt om zijn campagne te ondersteunen. In Europa werden relatiegeschenken kopen later geïntroduceerd, namelijk pas in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Als eerste werden er pennen verspreid met het logo van het merk IGO erop. In de jaren erop volgden ook andere artikelen, zoals het ontvangen van een spaarvarken met logo als je een bankrekening opende bij een bank. 

Vandaag de dag ontwikkelen relatiegeschenken zich nog steeds voort en probeert men steeds creatiever te zijn met een relatiegeschenk kopen. 

Hoe zet je een relatiegeschenk zo goed mogelijk in? 

Zo breed als je kan denken, kan je een relatiegeschenk kopen dus ook inzetten. Je hoeft je in de mogelijkheden niet te laten beperken. Je kan ze namelijk gebruiken op festivals, bij beurzen, tijdens evenementen, als bedankje voor een klant, om een doelgroep te overtuigen en voor internal branding. Je wilt hoe dan ook een goede indruk achter laten en dat moet altijd de gedachte zijn als je relatiegeschenken gaat aanschaffen. 

De vragen die je jezelf moet stellen is wat je wilt bereiken met het geschenk, hoe wil je het bereiken en voor welke doelgroep? Met het beantwoorden van deze vragen heb je de basis voor het aanschaffen van het juiste geschenk. 

Originele ideeën voor een relatiegeschenk kopen

De traditionele relatiegeschenken zoals pennen moeten dit jaar ingewisseld worden voor iets origineels. Heb je weleens nagedacht over een brievenbuspakketje die je kan vullen met iets speciaals? Een hip kantoor item, zaden om bloemen te kweken of brownies? Je kan een relatiegeschenk ook samenstellen op basis van het DIY-principe, oftewel het Do It Yourself-principe. Dat houdt in dat de ontvanger zelf iets actiefs moet ondernemen om het geschenk tot zijn recht te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een bouwpakket of het kweken van een boompje. 

Voor de grotere budgetten kan je gaan denken in de hoek van handige gadgets, zoals draadloze oortjes, speakers of een draadloze oplader voor een smartphone met bureaulamp erin. Om een onvergetelijke indruk achter te laten kan je deze producten bijvoorbeeld laten bedrukken met het bedrijfslogo of met een slogan. 

Een relatiegeschenk kopen hoeft niet meer zo traditioneel te zijn als dat we kennen, maar mag juist buiten de lijntjes gekleurd worden. Ga op de creatieve toer en kijk wat er bij jouw doelgroep en budget past. Dus dit jaar is het jaar dat je niet voor een traditionele keuze gaat, maar iets origineels aanschaft. Begin met het zoeken naar een geschenk en ga naar KerstpakkettenXL.nl!