Hou je van rood vlees, dan kies je voor rib eye

Voor de liefhebbers van rood vlees is er genoeg te krijgen. Alle soorten biefstuk zijn zo te bereiden dat het vlees nog lekker rood is van binnen. Wil je eens wat anders dan een gewone biefstuk of een stukje kogelbief dan is een rib eye een echte aanrader. Dit stuk van de koe is nog altijd razend populair en waarom dat zo is vertellen we je graag in dit artikel. Wij zijn fan het mooi gemarmerde stuk rundvlees. Lees snel verder om te ontdekken wat het geheim erachter is.

Sappig en mals is de rib eye 

Een rib eye is een stuk van het rund dat afkomstig is van de rib van het rund. Er zit echter geen bot aan het stuk vlees. Je kunt het bereiden als een soort biefstuk. Wat het vlees bijzonder maakt is dat het vlees met vet doorregen is. Gemarmerd met vet wordt dat ook wel genoemd. Sommige stukken bevatten meer vet dan andere. Het vet geeft smaak af en zorgt ervoor dat het vlees sappig blijft. Zelfs mensen die niet gek zijn op vet kunnen de stevige smaak en de malsheid ervan in dit stukje meestal wel vlees waarderen. Soms zit er aan de randen van het vlees een wat groter stuk vet. Als je dat niet lekker vindt, kun je dat na het bakken van het vlees afsnijden. We raden je aan om dat niet voor het bakken te doen. Dan haal je een stuk malsheid en smaak weg.

Rib eye voor de echte vleesliefhebber

Een rib eye is een vlees dat de echte vleesliefhebber goed kan waarderen. Mensen die houden van biefstuk worden ook blij hiervan. Een entrecote heeft net als dit stuk vlees een vette rand, maar is minder dooraderd. Dat maakt een entrecote minder mals. Bij picanha is het vet dat op het vlees zit een stuk minder. Ossenhaas is een soort biefstuk waarbij het vlees heel mager en mals is. De smaakbeleving is droger omdat er nauwelijks vet in het vlees zit. Een steak van het rib zoals we hier beschrijven is één van de sappigste stukken vlees die je kunt kiezen.

Als je houdt van een beetje vet

Een rib eye is vlees dat met een beetje vet is doorregen. Dat smaakt niet vettig maar geeft een volle smaak en maakt het vlees heerlijk sappig. De Rubia Gallega variant staat bekend als de lekkerste rib die je kunt krijgen. Het is vlees met een extra diepe smaak doordat het 21 dagen gedroogd is. De steak van Aberdeen Angus Rib is ook erg vol van smaak en wordt graag gegeten. Je kunt het beste zelf gaan ontdekken welke soorten je het lekkerst vindt. Want dat bepaal je uiteindelijk natuurlijk helemaal zelf.

Rib eye is makkelijk te bereiden

Rib eye komt rood of rosé gebakken het beste tot zijn recht. Dat geldt voor elk stuk bief. Je bakt of grilt het op hoog vuur aan beide kanten goed aan en laat het dan nog heel even nagaren. Dat kun je ook in de oven doen.

Twijfel niet langer en bezoek direct de website van Beef en Steak!