Nieuw snoepgoed in de zak van Sinterklaas

Het Sinterklaasfeest is een tijd van gezelligheid, cadeautjes en lekkernijen. Er is dus geen betere manier om deze traditie te vieren dan met heerlijke Sinterklaas bonbons. In dit artikel ontdek je waarom Sinterklaas bonbons de perfecte traktatie zijn tijdens dit geliefde feest, welke smaken perfect zijn voor tijdens Sinterklaas én wat je allemaal met deze lekkere bonbons kunt doen. Lees verder om te leren hoe je met Sinterklaas bonbons de magie van het feest nog specialer kunt maken.

Waarom bonbons tijdens Sinterklaas?

Sinterklaas is een tijd van tradities. Het delen van heerlijke traktaties hoort daar zeker bij. Enkele redenen waarom Sinterklaasbonbons een onmisbare aanvulling zijn op je Sinterklaasviering, zijn:

 

  • Smaakvolle variatie: Sinterklaas bonbons komen in een verscheidenheid aan smaken. Hierdoor kun je een assortiment samenstellen dat ieders smaakpapillen verwent.
  • Feestelijke uitstraling: Sinterklaas bonbons hebben vaak een prachtige en feestelijke uitstraling. Chocolatiers besteden veel aandacht aan de presentatie, wat resulteert in oogstrelende lekkernijen die de Sinterklaassfeer versterken.
  • Perfect cadeau: Sinterklaas bonbons zijn het perfecte geschenk voor vrienden en familie. Met hun heerlijke inhoud en feestelijke verpakking laat je zien dat je om anderen geeft en dat je graag Sinterklaas met hen viert.

De lekkerste smaakcombinaties

Iets wat essentieel is aan goede Sinterklaas bonbons zijn de smaakcombinaties. Natuurlijk kun je niet fout gaan door te kiezen voor standaard smaken als karamel of likeur, maar er zijn een aantal smaken die écht goed passen bij Sinterklaas. Dit zijn:

 

  • Pure chocolade en marsepein
  • Witte chocolade en pepernoot
  • Melk chocolade en speculaas

 

Daarnaast kun je ook eens kijken naar specialistische bonbons met taai-taai likeur. Een echte Sinterklaas liefhebber kan die niet afslaan.

Goed voor elke soort viering

Sinterklaas is op veel verschillende manieren te vieren. Elke familie houdt er wel eigen tradities op na, waardoor bonbons op verschillende manieren ingezet kunnen worden. Denk bijvoorbeeld eens aan:

De zak van Sinterklaas

Een doosje of cadeauverpakking bonbons is een perfecte manier om de zak van Sinterklaas wat meer te vullen. Vrijwel iedereen houdt van lekkere chocolade, oud en jong. Is de zak van Sinterklaas wat leeg dit jaar? Dan zijn bonbons dus een goed extra cadeautje om de zak wat voller te maken.

Lekker op tafel

Naast een hand vol pepernoten, marsepein, taai-taai, schuimpjes en al het andere heerlijks dat te verkrijgen is tijdens Sinterklaas, zijn bonbons een lekkere toevoeging aan de snack-tafel tijdens ‘t heerlijk avondje. Al helemaal wanneer je Sinterklaas viert met veel volwassenen, zijn Sinterklaas bonbons de perfecte manier om het niveau van het feest wat omhoog te tillen.

In de schoen

Sinterklaasbonbons zijn ook ideaal als schoencadeautje voor wat oudere kinderen. Zorg er in dat geval wel voor dat ze in een mooie Sinterklaas cadeauverpakking zitten, want eten dat in aanraking komt met schoenen komt toch iets minder appetijtelijk over.

Sinterklaas spelletjes

Doen jullie tijdens Sinterklaas spelletjes om cadeaus uit te delen? Ook dan zijn Sinterklaas bonbons ideaal. Zoals eerder al gezegd, vrijwel iedereen houdt van bonbons. Het maakt het eten van chocolade nét iets luxueuzer. De bonbons zullen een veel begeerd cadeau zijn waar velen hun best voor zullen doen.

Vervang de chocoladeletter

Veel volwassenen vinden het idee van de chocoladeletter nog erg leuk, maar toch blijven ze vaak maandenlang in de kast liggen. Wil jij zorgen dat de chocolade die je uitdeelt tijdens Sinterklaas wél genoten wordt? Dan kun je de chocoladeletters vervangen met Sinterklaas bonbons in smaken die speciaal geselecteerd zijn voor de ontvanger.

Zelf aan de slag?

Ga je zelf bonbons maken voor Sinterklaas? Kies er dan voor om ze ook echt in Sinterklaas sfeer te maken. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • Vormen als kleine Sinterklaasjes, de staf of zak van Sinterklaas of een paardje.
  • De eerder genoemde lekkere smaakcombinaties.
  • Gebruik van Sinterklaas-kleuren als rood, goud, wit en paars.

 

Op die manier zorg je ervoor dat je zelf écht unieke en vrolijke Sinterklaas bonbons maakt.

Hoe ga jij genieten?

Heb jij ondertussen al bedacht op welke manier jij bonbons gaat implementeren tijdens Sinterklaas? Bonbons zorgen er echt voor dat jouw 5 december extra speciaal wordt, omdat ze net wat deftiger zijn dan het andere snoepgoed dat bij het Sinterklaasfeest hoort. Deze kleine chocolaatjes zijn een ware verwenning voor jong en oud, perfect om jullie Sinterklaasavond een nieuw leven in te blazen. Geniet ervan!